Geslaagd eerste concert!

Geplaatst op zondag 27 november 2016

resized__MG_6651-4.jpg

Op zondag 20 november jl. was het zover, het eerste concert van Hercules Poporkest. Vol spanning is er uit gekeken naar deze middag. De zaal was goed gevuld, wat natuurlijk erg plezierig was. De voorzitter gaf in haar openingswoordje nog even de ontwikkelingen van het afgelopen jaar weer. Het bestuur heeft bij de transformatie veel steun gehad van de instructeurs, Engelbert Schoormans en Rinus Verschoor. Zij hebben geholpen met ideeën, met de aanschaf van nieuwe instrumenten, nieuwe muziek en ondersteuning van een combo.  De kledingcommissie heeft de moeilijke taak gehad om op zoek te gaan naar een nieuwe outfit, waarin het Poporkest netjes voor de dag komt en waar alle leden zich prettig in voelen. Dat zij hierin geslaagd zijn, bleek wel uit de positieve reacties. Onder luid applaus kwamen de leden van het orkest het podium op. De professionele verlichting werd deze middag verzorgd door Partyverhuurmade.nl. Dit alles zorgde voor een mooi en flitsend geheel. Voor de pauze werden nummers gespeeld die al langer in het repertoire zaten, maar die nu in een iets ander tempo en met meer ondersteuning van het slagwerk gespeeld werden. Het slagwerk bracht ook nog enkele nummers ten gehore. Lucas, ons jongste lid speelde dapper zijn partijtje mee. Top gedaan, Lucas! Na de pauze volgde de nieuwere nummers. Er werd begonnen met de Cup Song, waarbij Romy en Manon het intermezzo met de cups voor hun rekening namen alsof het niks was. Ondanks hier en daar een verkeerd nootje (wellicht door de spanning) viel de muziek goed in de smaak bij het publiek. Na o.a. nummers van Queen, Adèle en Marco Borsato volgde een spetterend laatste nummer met Uptown Funk en waren we alweer aan het einde gekomen van dit concert. Na een dankwoordje aan de mensen van het combo, de instructeurs en het publiek volgde nog een toegift met Firework en toen was de middag alweer voorbij. We kunnen terugkijken op een geweldig eerste concert. We hebben vele positieve reacties mogen ontvangen. Er liggen nog een heleboel ideeën, kansen en uitdagingen, maar het is voor ons geweldig om te zien wat we samen in zo’n korte tijd hebben bereikt! Wij gaan met plezier verder met onze muziek. Op naar een volgend concert!
We hebben het afgelopen jaar al een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen, maar we kunnen nog meer mensen gebruiken. We zijn o.a. nog op zoek naar een basgitarist en drummer voor ons combo en naar tenor- of baritonsaxofonisten. Lijkt het jou leuk om in een poporkest te spelen, kom dan gerust eens langs bij één van onze repetities op maandagavond vanaf 19.30 uur in de Mayboom. Je bent van harte welkom! 


« vorige   |   nieuwsoverzicht   |   volgende »